Noutate absolută pe piaţa produselor bancare din România! BRD-Groupe Société Générale a anunţat că lansează în premieră un credit de nevoi culturale, denumit “Primul Brâncuşi”, despre care spune că vine…

Premieră în România: BRD lansează creditul “Primul Brâncuşi”

Premieră în România: BRD lansează creditul “Primul Brâncuşi”

Noutate absolută pe piaţa produselor bancare din România! BRD-Groupe Société Générale a anunţat că lansează în premieră un credit de nevoi culturale, denumit “Primul Brâncuşi”, despre care spune că vine ca răspuns la cererea tot mai mare pe segmentul de cultură, în România.

BRD, care şi-a lansat în acest an şi propria platformă culturală, denumită Scena 9, o revistă dedicată hipsterilor şi comunităţii LGBT, susţine că demersul de a crea Creditul Brâncuşi a fost inspirat de răspunsul fenomenal al publicului românesc la campania pentru “Cuminţenia Pământului”, care şi-a depăşit cu mult ţinta anunţată, de 6 milioane de euro.

“Când ai oameni care îşi dau tot salariul pentru Cuminţenie, când ai firme care valsează cu falimentul doar pentru a readuce în patrimoniu o operă a lui Brâncuşi, este clar că foamea de cultură în România este imensă”, cred cei de la BRD, care au raportat la finele lui 2015 un profit net de 467 milioane RON.

“Ne-am gândit să fim în pas cu vremurile şi să oferim clienţilor noştri un credit cu o dobândă fixă, de 9.75%, cu ajutorul căruia orice român poate visa acum să aibă un Brâncuşi în casa lui. Poate îţi doreşti Masa Tăcerii la tine în sufragerie sau Poarta Sărutului la tine în curte. Cu Creditul «Primul Brâncuşi», nimic nu mai e imposibil”, a declarat Auguste Rodin, director general al BRD – Groupe Société Générale. “Este un credit tare ca piatra, rock-solid, cum spunem noi la Paris”, a conchis Rodin.

Guvernateurul BéNéRé, Mügur Isăresco, a salutat anunţul celor de la BRD, pe care l-a calificat drept unul “avangardist, ca şi Brâncuşi. Este un credit de care românii aveau nevoie, un credit tradiţional, 100% românesc. Am depăşit episodul nefericit când, din lipsă de cultură, ne împrumutam în monedă străină. Ţin însă să îi avertizez pe români, că în cazul acestui credit nu vor putea da în plată, ci doar în piatră”.

Citate:

“Orice român poate visa acum să aibă un Brâncuşi în casa lui. Poate îţi doreşti Masa Tăcerii la tine în sufragerie sau Poarta Sărutului la tine în curte. Cu Creditul «Primul Brâncuşi», nimic nu mai e imposibil” ~ Auguste Rodin, director general BRD – Groupe Société Générale

“În cazul acestui credit românii nu vor putea da în plată, ci doar în piatră” ~ Guvernateurul BéNéRé, Mügur Isăresco