Mai vechi în funcţie decât Dumnezeu la şefia Băncii Naţionale a României, guvernatorul BNR Mugur Isărescu s-a declarat, marţi, dezamăgit de criticile pe care le-a primit în ultimele zile, după…

Isărescu, filosofic: “Calea Lactee are 100 miliarde de stele. Vă supăraţi pe mine că am 21.400 de euro?”

Isărescu, filosofic: “Calea Lactee are 100 miliarde de stele. Vă supăraţi pe mine că am 21.400 de euro?”

Mai vechi în funcţie decât Dumnezeu la şefia Băncii Naţionale a României, guvernatorul BNR Mugur Isărescu s-a declarat, marţi, dezamăgit de criticile pe care le-a primit în ultimele zile, după ce s-a aflat că îşi bagă în buzunar 21.400 de euro pe lună. Isărescu spune că totul ţine, de fapt, de unitatea de măsură, iar banii sunt “cel mai relativ element din Univers”.

Supranumit şi Neagu Djuvara al finanţelor româneşti, datorită longevităţii de care se bucură, Isărescu a declarat marţi pentru Coldniuz că atacurile la adresa lui, venite din partea a tot felul de “golani anti-sistem”, nu fac decât să slăbească leul şi să întărească euro, ceea ce lui îi prinde bine, întrucât încasează lunar 21.400 de euro pentru că vine zilnic la serviciu.

“Sunt, realmente, dezamăgit de toată tevatura creată. Vă spun sincer că până acum câteva zile nici nu ştiam cât câştig, deoarece cardul e la nevastă-mea. Dacă nu verific în prima zi câţi bani mi-au intrat, mă pomenesc ba cu 16.000, ba cu 13.000 şi tot aşa până trebuie să mă împrumut de la Dan Suciu 10 lei, să mănânc ceva la un «împinge tava» de la Universitate. E un băiat bun, nu e mâncător ca alţii”, a declarat guvernatorul.

“Cred că totul ţine de unitatea de măsură. Ne supărăm pe Isărescu că are 21.400 de euro, dar lui Dumnezeu nu-i mai reproşează nimeni că are 100 de miliarde de stele în Calea Lactee”, a comentat şeful de la BNR, autorul a mai multe găuri negre în buzunarele românilor.