Probleme mari pentru guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu! După ce s-a descoperit recent că fostul premier a colaborat cu Securitatea comunistă, sub numele de cod “Manole”, acesta a…

Vinul “Casa Isărescu” va fi retras de pe piaţă, după ce testele au demonstrat că are probleme cu turnatul

Vinul “Casa Isărescu” va fi retras de pe piaţă, după ce testele au demonstrat că are probleme cu turnatul

Probleme mari pentru guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu! După ce s-a descoperit recent că fostul premier a colaborat cu Securitatea comunistă, sub numele de cod “Manole”, acesta a mai primit o lovitură. Autoritatea Naţională de Enologie, instituţia care acordă licenţă tuturor producătorilor autohtoni de vinuri, l-a somat să îşi retragă de pe piaţă, urgent, colecţia de vinuri, reunită sub denumirea “Casa Isărescu”.

“În România, nimeni nu este mai presus de legile lui Bacchus, şi nici domnul Isărescu. Am urmărit atenţi ancheta din România Liberă şi am realizat repede că, dacă dânsul a sifonat la Securitate, e posibil ca şi vinurile sale să fie compromise. Aşa că am făcut teste specifice pe mai multe vinuri din colecţia dumnealui – Tămâioasă Românească, Purpuriu, Negru de Drăgăşani – şi am constatat că toate au probleme cu turnatul.

Situaţia este cu atât mai gravă, cu cât, conform analizelor noastre, vinurile de la «Casa Isărescu» suferă de probleme cu turnatul mai ales când le sunt servite consumatorilor britanici şi americani. Nu ne permitem să ne facem de râs pe aceste pieţe”, a declarat preşedintele Autorităţii Naţionale de Enologie, Nicu Spirtosu.

Contactat de Coldniuz pentru a confirma sau infirma spusele lui Spirtosu, guvernatorul Mugur Isărescu a negat, în stilu-i flegmatic binecunoscut, faptul că licorile sale ar răsufla ceva:

“Am servit «Casa Isărescu» şi la Clubul de la Roma, şi nu s-a mai plâns nimeni că i-am turnat pe la spate. Singurul defect al vinului meu e beţia de putere, pe care o ţin sub control, cu succes, de 30 de ani.”