Bine v-am regăsit în lumea trans-vorbei. Astăzi povestim “umpic” despre: Puffery statement… În traducere liberă, înseamnă laudă de sine exagerată. Dacă vine de la o persoană/instituție cu simțul umorului, puffery…

Puffery – politicienii și trans-vorba

Puffery – politicienii și trans-vorba

Bine v-am regăsit în lumea trans-vorbei.
Astăzi povestim “umpic” despre:
Puffery statement…
În traducere liberă, înseamnă laudă de sine exagerată.
Dacă vine de la o persoană/instituție cu simțul umorului, puffery statement are și sens auto-ironic. De exemplu, ca în reclama “Carlsberg, cea mai bună reclamă din lume. Probabil…”. Dacă vine de la o persoană – prostul satului sau de la un influencer tâmpit, are și sens de umor involuntar și cu potențial mare de viralizare. De exemplu, ca în reclama: “Te-ai săturat de tigaia pe care o arunci după prima întrebuințare? Am creat o tigaie cu performanțe de 2 ori mai bune. Cumpără acum 2 la preț de una”.
Pe goagăl, expresia este definită cam așa:
“Exaggerations which are so obvious that they are unlikely to mislead anyone are known as ‘puffery’. Humorous and imaginative adverts often use this technique. Sometimes the statement is very clearly an exaggeration which would not mislead consumers”.
(traducere liberă: exagerări care sunt atâtde evidente încât este greu de crezut că ar păcăli pe cineva. Reclamele umoristice sau imaginative utilizează uneori această tehnică. Declarațiile în mod evident exagerate nu ar putea induce în eroare consumatorii mediu educați).
Factcecări nu sunt persoane prea inteligente. Sunt mai sărăcuți intelectual decât cenzorii comuniști de altă dată. Ei nu sunt dotați nici cu simțul umorului. Nu ar sesiza nimic haios sau vădit exagerat în cazul unor puffery – declarații. Le-ar pune imediat în categoria conspirațiilor, a feic niuz – ului sau a deviațiilor de la știința oficială. Nici feisbuc nu e setat pentru a distinge puffery – declarațiile. Am fost raportat și, ulterior, (șadou)bannat de câteva ori pentru puffery – declarații puse aici. Am “cazier” digital și acum pentru asta. Într-o lume normală aș zice că asta e consecința faptului că pui prostul satului să fie judecător al faptelor, pe baza unor “valori ale comunității” pe care nu le înțelege – neam. Dar nu suntem în lumea normală, ci în lumea trans-vorbei.
Zilele astea mă uit la useriști că se declară în stil puffery partid rațional, adică, ne-extremist, ne-fascist-neo-nazist. Desigur, îi acuză pe alții de extremism. Se pare că vor să uităm scandalurile continue din Parlamentul anilor 2016 – 2020, când băteau pesediști (la propriu) și sechestrau oponenți politici, sau protestele violente din 2017-2018, când aruncau cu fecale în jandarmi. Am citit azi o declarație a Vioricăi Dăncilă, ex-premier, care a spus că din acea perioadă s-a procopsit cu picioarele vinete de la câteva “întâlniri” cu fani și parlamentari usere.
E ridicol, dar lumea “bună” e dispusă să îi creadă pe acești puffery – politicieni de la usere.
De departe cel mai ridicol este Ludovic Orban, care a făcut plângere penală pentru extremism și pentru că ar fi fost bătut și scuipat la un protest. E același “domn” care spunea că vrea să vadă orice politician pnl că dă cu parul în pesediști. Și unii chiar au dat… Este cazul fostului parlamentar Bacalbașa, doctor urgentist de la Galați.
A, și să nu uităm: aceiași puffery – politicieni ne trimiteau pe noi la ATI, cu lumânări, și ne urau să facem “boala asta nenorocită”, cu tot cu familia. Despre plandemie vorbesc. Știți voi, perioada aia de experiment medical, genetic și psiho-social, care a decurs atât de bine încât a falimentat occidentul. Iar acum situația se îmbunătățește din ce în ce mai rău…
Cum spuneam mai sus: există puffery – declarații umoristice, auto-ironice, care prind la oamenii inteligenți & spirituali, dar îl lasă insensibil pe prostovanul satului; dar există și puffery – declarații ale proștilor satelor, care nu amuză pe nimeni. Cel mult provoacă milă pentru sărăcia mentală a declarantului.
E extrem de grav, însă, atunci când acești proști solemni ocupă pe termen indefinit establishment-ul politic și aparatul birocratic al statului.
De-aia zic: bun venit în universul trans-vorbei, dar să nu ne rătăcim naibii pe aici.
Vezi statistici şi reclame
Promovează postarea
<img class="x16dsc37" role="presentation" src="data:;base64, ” width=”18″ height=”18″ />
Toate reacţiile:

371